Brit-Tech

Infrastruktúra fejlesztések

Infrastruktúrafejlesztő beruházás

Az infrastruktúra, vagy az üzleti világhoz, vagy egy nemzethez köthető alapvető fizikai rendszerek összessége. Ezek a rendszerek általában magas költségű beruházások keretében valósultak meg és létfontosságúak egy ország gazdasági fejlődésének és a jólétének biztosítása és fejlesztése érdekében. Az infrastruktúra fejlesztések projektek keretében valósulnak meg, amelyek finanszírozhatók nyilvánosan, magánszéra, vagy az állami és a magánszféra közötti partnerség keretében. Sok fejlődő ország szegényes infrastruktúrával rendelkezik, ami gátolja a növekedésüket és szerepüket a globális gazdaságban.

Infrastruktúra képezi a gazdaság gerincét, amire tud támaszkodni. A képesség a mozgáshoz, a banki adatok átutalásához, a mindennapi kommunikációhoz megfelelő infrastruktúra szükséges. Globális infrastruktúrára van szükség, az elkövetkező évtizedekben az igény óriási. A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet szerint, a világ teljes infrastrukturális követelmények figyelembe veszi a körülbelül 3,5% -os globális GDP az elkövetkező 10-15 évben. 2050-re a szükséges infrastruktúra mintegy 75%-a ma még nem létezik.

Az infrastrukturális projektek bonyolultak, gyakran hosszabb idő alatt valósulnak meg és többe kerülnek mint korábban várták. Különféle eltérő körülmények és tényezők okozhatják beruházási projektek esetében a kockázatot, mint pld. a korlátozott tervezés;  a nem megfelelő érdekelt felek bevonása; a költség-, és ütemterv adatok ellenőrzésének, elemzésének lehetetlensége; a tapasztalatlan vezetés és a szakképzett munkaerő hiánya.

Az infrastrukturális befektetőket érintő legfontosabb kockázatok a külső kockázatok. Bár néhány infrastrukturális befektető esetében felvetődhet a technológiai kockázat, ez a terület jelenleg nem szerepel az infrastrukturális befektetők napirendjén. Tekintettel a technológiától való növekvő függőségre, elképzelhető, hogy a technológiai kockázat a jövőben nagyobb hangsúlyt kap az infrastrukturális befektetők számára.

BRIT TECH Üzleti Tanácsadó Kft.
BRIT TECH Üzleti Tanácsadó Kft.

ELÉRHETŐSÉKEINK

Mobil+36 30 371 9954
E-mailkvincze@brit-tech.hu,  sales@brit-tech.hu
Székhely: 1021 Budapest, Nyéki út, 7/a.
Iroda: 1033 Budapest, Szőlőkert u., 4/a. B ép. 11.

További információkért kérje tájékoztatónkat!

Rövid regisztrációt követően e-mailben küldjük.

error: Content is protected !!
Scroll to Top